Pijncentrum

Home > Specialismen > Pijncentrum

 

Uw pijn is onze zorg

Wanneer u pijnklachten heeft die niet eenvoudig te behandelen zijn, kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar het Pijncentrum van het Zaans Medisch Centrum. Wij helpen uw pijn te verminderen en uw dagelijks functioneren te verbeteren. Het Pijncentrum biedt een volledig pallet aan zorgverlening, diagnostiek, behandeling en nazorg, gecentraliseerd op één afdeling.

Verscheidenheid aan pijnklachten

Op het Pijncentrum worden patiënten met een grote verscheidenheid aan pijnklachten gezien en behandeld. Wij behandelen onder andere aangezichtspijn, nekklachten, rugklachten, littekenpijn, dystrofie maar ook patiënten met acute pijn zoals gordelroos en patiënten met pijnklachten bij kanker.

Pijn behandelen

Pijnbestrijders zoeken naar de oorzaak van de pijn. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Als zowel conservatieve (medicijnen) als invasieve (door pijnblokkades) behandelingen niet voldoende resultaat opleveren, kan de pijnbestrijder de patiënt doorverwijzen naar bijvoorbeeld revalidatieartsen, fysiotherapeuten, orthopeden, neurologen, neurochirurgen en psychologen. Het pijncentrum werkt multidisciplinair. Dit betekent dat  door verschillende specialisten vanuit meerdere vakgebieden naar uw pijn gekeken kan worden.

Afspraak maken

Voor een afspraak op het Pijncentrum heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of andere specialist. Heeft u een verwijsbrief? Bel dan voor een afspraak (075) 650 79 06. 

Artikel Uw Zorg

In oktober 2012 verscheen er een speciale editie van Uw Zorg met daarin een artikel over het Pijncentrum. Lees hier het artikel >>